buurt initiatieven 2018

Hieronder vindt u de verslagen en foto’s van initiatieven in 2018.

Pieterplaatsje 2018

Het hele jaar door doen de bewoners rondom het Pieterplaatsje hun best om er een gezellige en veilige plaats van te maken voor jong en oud. Een aantal dagen dit seizoen springt er uit.
Zaterdag 10 maart, burendag, werd er hard gewerkt aan het onderhoud van het plaatsje. Kleine reparaties, schilderwerk, snoeien en beplanten.
plantjes planten klussen op het Pieterplaatsje kinderen werken inde tuin
Zondag 8 april werd de bestrating voltooid van de nieuwe pergola en het pergolabankje in gebruik genomen.
zitten in de voltooide pergola
Zaterdag 14 april was het plaatsje in het kader van Culemborg 700 één van de ontmoetingsplaatsen van de Beleefroute van Zorg en Welzijn. De buren hadden gezorgd voor lekkere hapjes onder de overkapping.
samen eten kinderen spelen met de waterpomp
Zaterdag 2 juni was de jaarlijkse rommelmarkt met dit jaar de taartenbakwedstrijd Heel Pieterplaatsje Bakt. Thema van de baksels was Culemborg 700. Jurylid Inge Paauw (Heel Holland Bakt) was vol lof over de kwaliteit van de taarten. De 10-jarige Sarah Boonen ging er met de hoofdprijs vandoor. Het evenement trok meer dan 300 bezoekers. Er was ook een kleurwedstrijd voor de kinderen en een optreden van Popkoor Never Mind.
Image Image Image

Buurtfeest Bloemenbuurt

Op een feestelijk versierd speelterrein De Bomedikke, was het mede dankzij het heerlijke weer en de grote opkomst een gezellig buurtfeest. Onder het genot van zelf meegebrachte drankjes en hapjes (die uiteraard volop onderling werden gedeeld) werd er kennis gemaakt, oude verhalen opgehaald, een spel gespeeld, een limonade-koe gemolken, gedanst op een heuse dansvloer, op het springkussen gesprongen en vooral veel plezier gemaakt. Er was een quiz gemaakt met allerlei vragen over de buurt en zijn historie, wat op zich weer veel stof tot gesprekken opleverde. Kortom een zeer geslaagd buurtfeest voor de Bloemenbuurt!

spelen tijdens het buurtfeest in de bloemenbuurt eten en drinken tijdens het buurtfeest in de bloemenbuurt dansen tijdens het buurtfeest in de bloemenbuurt

BBQ Gerschwinhof

Er waren meer dan 50 mensen aanwezig en mede door het prachtige weer een geslaagde avond

Buiten eten op de Girschwinhof Buiten eten op de Girschwinhof

Straatfeest Westersingel

Op 16 juni 2018 werd het traditionele Westersingel straatfeest weer gehouden. Het springkussen, beschikbaar gesteld door Elk Welzijn, stond volop in de belangstelling van jong en oud. En ook Sjakie, een van de hondjes uit de straat vond het springkussen wel leuk.

Daarnaast werd er gestoepkrijt en lekker en veilig op de afgesloten straat gespeeld.

Na een zomerse alcoholvrije openingsborrel, sangria met vers fruit, kon het gezamenlijke eten beginnen. Tijd om gezellig met nieuwe en oude buren bij te praten, een hapje en een drankje uit te wisselen. Het bleef nog lang gezellig op het singel.

rond de bbq spelen op het springkussen marshmallows op de bbq meloen naast onderzetters