buurt initiatieven 2022

Hieronder vindt u de verslagen en foto's van initiatieven in 2022.

Culemborgse Senioren omarmen de versoepelingen

Het jaarlijkse Event van Senioren Collectief Culemborg kon 6 maart 2020 nog net doorgang vinden. De eerste Corona besmettingen in Nederland waren al geconstateerd, daarna kondigde de regering een totale lockdown aan. Na twee jaar een pas op de plaats kon het reeds eerder geplande 5e Event, op vrijdag 18 februari nu eindelijk doorgang vinden. Ondanks de aangekondigde storm en de waarschuwingen voor Code rood, hebben de 65 plussers de gang naar het DS-party centrum aan de Beesdseweg toch durven aanvaarden. Het is een fantastische ontspannen middag geworden. De storm werd even vergeten. Alle gasten genoten zichtbaar van het gezellige Event. Er werd een virtuele rondreis door Nederland gemaakt, met alle bezienswaardigheden en zelfs rampen veroorzaakt door storm en water. De Watersnood ramp in Zeeland, zelfs de Sint Elisabethsvloed in 1421 waardoor de Biesbosch is ontstaan, de evacuatie in 1995. Natuurlijk waren ook mooie momenten, momenten van plezier en feest. Een feest was zeker het optreden van de zeer bekende Culemborgse zanger Alex West en de tributeband The Red Strats. Het werd een middag waar in de geborgenheid van een unieke ambiance de storm, de pandemie en somberheid even werden vergeten. De gasten waren lovend over de organisatie en het kwalitatief hoge optreden van de zanger en de band. Na afloop gingen de gasten moe, voldaan en vol goede moed naar huis, waar eerst nog de heersende storm moest worden weerstaan. Voor een compilatie van dit Event zie www.culemborg.tv of op het Youtube kanaal van Culemborg.tv

jaarlijkse Event van Senioren Collectief Culemborg

Nieuw biljartlaken BonVie

In BonVie wordt elke dag druk gebruik gemaakt van de biljarttafel. Inmiddels zijn er elke groepjes ontstaat die op vast dagen en tijden met elkaar biljarten. Daarnaast kan het biljart gereserveerd worden door eenieder die een uurtje wil spelen. Het laken van de tafel was hard aan vervanging toe en daartoe heeft het Buurtpanel een bijdrage geleverd om een nieuw laken te kunnen aanschaffen.

twee mannen aan het biljarten

Optreden Lekstad orkest 6 juli

Het optreden van het Lekstad orkest op woensdag middag 6 juli was een groot succes. Het was een zon overgoten middag waarbij zo'n 100 bezoekers genoten hebben van onze muziek. We zaten in de speeltuin bij bolderburen, als gast van Elk Welzijn die ons en de gasten verzorgd hebben met drinken en dat was nodig want het was erg warm die middag. Gasten moesten echt de schaduw opzoeken.

Samen met Elk Welzijn, Bolderburen hebben we de flyers rond gebracht de voorbereidingen besproken en dat was een erg plezierige samenwerking. Ze vonden het een evenement wat voor herhaling vatbaar is. Wij als beginnend orkest waren blij dat jullie als buurtpanel ons de gelegenheid hebben gegeven om een optreden te verzorgen. Dat zorgt ervoor dat wij na de vakantie weer met veel zin aan een nieuw programma willen gaan werken.

Heel veel dank daarvoor,
Namens bestuur Lekstad Orkest
Voorzitter Dick Kers

twee mannen aan het biljarten
twee mannen aan het biljarten
twee mannen aan het biljarten