buurtinitiatieven 2023

Hieronder vindt u de verslagen en foto's van initiatieven in 2023.

Buurtfeest Papiermolenweg

Het was een erg gezellige middag en avond aan de Papiermolenweg.  voorzien van een goede en lekker B.B.Q.Bijgaande foto's laat zien dat het erg gezellig was en zeer geslaagd. Er is al besloten om het volgend jaar weer te organiseren.
Image
Image
Image

Pannenkoekenfeest

Het pannenkoekenfeest op 20 augustus was echt een succes te noemen. Het is altijd lastig om te schatten hoeveel mensen er precies zijn geweest, maar er zijn in twee uur tijd 350 pannenkoeken uitgeserveerd. We werden gesponsord door Giel Smits van de Plus voor 300 pannenkoeken, dus er moesten nog wat ingrediënten worden bijgehaald. Een team van 10 vrijwilligers is doorlopend -en met veel plezier- bezig geweest met bakken en uitserveren. De muziek van Reynaldo zorgde voor levendigheid zonder te dominant aanwezig te zijn. Het publiek was divers! Vooral veel gezinnen, afkomstig uit heel Culemborg. Daarnaast ook ouderen en alleenstaanden. We hadden breed gepubliceerd via postertjes en sociale media, en dat heeft duidelijk vruchten afgeworpen. Achteraf hebben we veel bedankjes gekregen!  Dezelfde middag hebben we met de groep vrijwilligers van het buurcentrum Bolderburen nagepraat en ook zij waren enthousiast. Al met al een superleuk feest en voor herhaling vatbaar! 
Mensen buiten aan tafel eten pannenkoeken

Buurtbarbecue Gershwinhof

Het was wederom erg gezellig, met mooie gesprekken, maar ook veel plezier. Zeker weer voor herhaling vatbaar. En daar was iedereen het mee eens.
Image
Image
Image

Barbecue Prinsenveste

Het evenement van appartementencomplex De Prinsenveste op 25-08-2023 is een groot succes geworden. 35 mensen hebben deelgenomen. Dat is verreweg het grootste gedeelte van de bewoners. Ook een aantal nieuwe bewoners heeft deelgenomen en kennis kunnen maken met de andere bewoners. De plaatselijke slager De Bruin heeft een zeer smakelijke barbecue verzorgd en de ambiance onder de bewoners was prima.Bij gebrek aan een gemeenschapsruimte speelde het e.e.a. zich af op het parkeerterrein van het complex in een paar jaar geleden nieuw aangeschafte tent. Dat functioneerde ook prima. Deze avond heeft er toe geleid, dat de bewoners weer wat dichter tot elkaar zijn gekomen en dat was toch het uiteindelijke doel. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers, zal dit evenement zeker uitgroeien tot een jaarlijkse traditie.
Tevens zijn wij zeer dankbaar voor de bijdrage welke wij ter ondersteuning hebben mogen ontvangen van het Buurtpanel!

Image
Image
Image

Barbecue Grondzeilerweg

Op zaterdag 2 september vond de jaarlijkse buurt bbq van de Grondzeilerweg plaats. Het was een zeer geslaagde dag: het was super gezellig, het eten was heerlijk, iedereen had goede zin en door alles samen te doen, was de saamhorigheid heel groot. Bovendien waren de weergoden dit jaar erg goed gestemd, het was perfect barbecue weer!

Er waren dit jaar drie dames die de organisaDe op zich hadden genomen, dit vergde Djd en energie en vooraf veel overleg, dit alleen al zorgde voor een goede saamhorigheid en deze bereikte op de dag zelf helemaal het hoogtepunt, doordat iedereen op deze dag zijn steentje heeE bijgedragen. De een had een had een kinderacDvteit georganiseerd, de ander had een Kahoot quiz voorbereid, weer een ander had heerlijke salades gemaakt en iemand anders een heerlijke bowl. De straat app, die enkele jaren geleden in het leven is geroepen, werd greDg gebruikt voor oproepjes en overleg en was ook erg handig om vlak van tevoren het programma nog even onder de aandacht te brengen en op de dag zelf was het heel handig om oproepjes te doen voor het opbouwen van de barbecue en om alle bestelde boodschappen over diverse koelkasten te verdelen. Ook het aHouwen naderhand ging dit jaar geweldig gestroomlijnd.

Erg leuk dit jaar was dat de kinderen hun eigen acDviteit vooraf hadden en een eigen kinderbuffet, dit is zeker iets om in volgende jaren te herhalen. Afgelopen jaren was het springkussen bij de kinderen erg in trek en werd een quiz ook goed ontvangen, dus deze twee onderdelen hebben we er dit jaar ook weer aan toegevoegd. Na de quiz kregen de nummers 1, 2 en 3 ook een leuke prijs overhandigd (een bon van Lic). Verder is er zo goed mogelijk rekening gehouden met ieders dieet wensen en was er dit jaar ook meer aandacht voor vega(n) opDes. Verder werd er ook aan duurzaamheid gedacht: zo nam iedereen zelf z’n eigen bord, glas en bestek mee en werd er Djdens de toast gebruik gemaakt van cocktailglazen (geen wegwerp) en werden de grote bakken die enkele jaren geleden zijn aangeschaE gebruikt voor de salades en stokbrood etc. waardoor er niet onnodig plasDc gebruikt hoefde te worden. En na afloop is alles weer keurig netjes achter gelaten. Er waren nog inkopen over en deze zullen bewaard blijven en weer gebruikt worden voor de nieuwjaarsborrel in 2024!

Image
Image
Image

BBQ Weversgildeplaats

Zaterdag 2 september hebben wij onze BBQ gehouden voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Weversgildeplaats. Eerst was er een gezellig ontvangt met een hapje en een drankje op de binnenplaats van ons complex. De kok, ook een bewoner, heeft toen de BBQ ontstoken en heerlijk vlees staan bakken voor alle bewoners. Men was zichtbaar aan het genieten van al het lekkers. Want naast het heerlijke vlees waren er ook salades en stokbrood. Uiteraard kon een gezellig stukje muziek niet ontbreken en gingen zelfs de voetjes nog even van de vloer. Om 24.00 uur was de BBQ ten einde. Alle bewoners vertrokken voldaan en met een lach op hun gezicht naar huis. Het was een zeer geslaagde BBQ!

Image
Image

buurtbarbecue Willy van Heusdenhof

De dag begon bijtijds, om 8:30 werd de koelkar opgehaald bij de supermarkt. Een goed half uur rijden in mistige omstandigheden bereid een mens goed voor op de nog te gebeuren voorbereiding voor de barbecue. Inmiddels was er in de buurt-app al afgestemd dat de voorbereidingen tijdig zouden gebeuren. Het zou deze dag tot 31 graden kunnen worden. Het idee om met die temperaturen een lantaarnpaal te beklimmen om vlaggetjes op te hangen werd door velen gemeden.

Dus tegen de tijd, ca 9:00, dat de kar op het plein aankwam  waren de vlaggen in de lantaarnpalen gehezen, stond de buurtpanel vlag in de wind te wapperen en hadden de kinderen een enorme tekening van stoepkrijt gemaakt waarop de barbecue werd aangekondigd.

Verder gaande met de voorbereiding werd er om 12:00 een springkussen geleverd welke op het grasveld aanliggend aan de sees jagerstraat werd geplaatst. Dit was de meest schaduwrijke locatie waar ouders toch de kids in de gaten konden houden. Vanaf dit moment werd het ook kalm. De start was pas om 14:00.

14:00 stipt meldde zich de dame die was ingeschakeld om de kinderen te schminken. Er was een partytent bij tegen de felle zon. Die was nodig ook want inmiddels gaf de thermometer een goede 30 aan. Al snel vormde zich een rij met enthousiaste peuters, kleuters en schoolkinderen. De gekste creaties werden gevraagd, van een éénhoorn tot een piraat. Je zag ze allemaal voorbij komen. Later bleek de dame iemand van vele talenten. Figuurbalonnen knopen bleek namelijk ook een kunst te zijn die ze perfect onder de knie had. Dat dit later voor vele tranen heeft gezorgd omdat balonnen niet goed tegen volle zon kunnen houden we maar terzijde!

Rond 3 uur was er door mensen vanuit de organisatie gezorgd voor een speurtocht voor de kids. Je kon niet meer veilig op het plein staan want ze kwamen uit alle hoeken aangerend zoekende naar de volgende hint of tip. Met zeker 20 man sterk hebben ze uiteindelijk alle puzzelstukken opgezocht en de speurtocht voltooid.

Maar wat is arbeid zonder beloning? Al snel werd er een koord gespannen met ontbijtkoek. Zo lieten de kinderen zien dat je prima kunt koekhappen met 20 spelers!

 Van een ontbijtkoek kan je echter niet leven. Dus er werd al snel besloten dat in ieder geval vast de kids aan de eettafel konden. Voor de kinderen was er gezorgd voor broodjes knakworst. Door de kinderen eerst van hun maaltijdje te voorzien bleef er wat tijd over voor de ouders om ook een hapje te eten. Al snel werden ook de senioren hongerig en werd besloten om de barbecues aan te steken.

 Worstjes, hamburgers, soep, brood, salades en bier, alles wat een traditionele hollandse barbecue behoort te hebben was er ook. En inmiddels was het al half 6, dus de koks hebben staan zwoegen in barre hete omstandigheden om een poging te doen om de honger van de menigte te stillen. Hier waren ze uiteindelijk natuurlijk succesvol in. De menigte leek voldaan en tevreden.

 En dan komt er bij ieder feest in een nieuwbouwwijk een gek moment. Iedereen is weg. Gewoon ineens, niemand weet waar iedereen heen gaat, maar er blijven slechts sommigen over en het valt op dat de overblijvers totaal niet bezorgd blijft dat het feest doodbloed. Inmiddels zijn we het namelijk allemaal gewend, de kids moeten naar bed! En dat zijn er nogal wat.

En de onbezorgdheid van de overblijvers blijkt terecht, want slechts anderhalf uur later, als de kids gedouched en voorgelezen zijn zie je de ouders met hernieuwde energie het plein op wandelen.

 Nu begint het echte feest.

Image
Image
Image

bbq Julianalaan

dat is ontzettend fijn. Straat weer veilig afgezet met de hekkens en borden van de gemeente. De banner van het buurtpanel goed zichtbaar neergezet, de fleyers op de tafels en tijdens de opening het Buurtpanel genoemd. Ook gaan we een stukje schrijven over de bbq en het buurtpanel en plaatsen we dat met foto`s op facebook. De bewoners die ons helaas binnenkort gaan verlaten in het zonnetje gezet , bedankt met een cadeautje wat we onder elkaar hebben gekocht. De aankomende nieuwe bewoonster uitgenodigd om een ijsje te komen eten zodat we elkaar alvast konden leren kennen. Dat voelde erg fijn. Ook werd er weer enthousiast gezegd dat we vaker bij elkaar moeten komen met een eigen hapje en drankje.

Ook nu heeft een ieder gezorgd voor eigen eten, drinken, stoel en bord met bestek, zo houden we de kosten laag en kan een ieder het zo duur maken als men wilt. Ook dit jaar waren er verschillende mensen die iets lekkers hadden gemaakt , zo leuk om te zien waar mensen mee komen.

Onze doelstelling is nog steeds om de saamhorigheid hoog te houden, we weten wie waar woont en lopen makkelijker bij elkaar naar binnen.

Image
Image
Image

Straatfeest Beversingel

Op zondag 10 september 2023, het was zonnig en 300C! We hadden een heel gezellig en geslaagd straatfeest met veel (nieuwe) bewoners van de Beversingel.

Rond 14.00 uur hebben we de straat afgezet en zijn we begonnen met het opzetten van het springkussen. Dat viel meteen in de smaak bij de kinderen. Andere buren hadden een sproeier op straat gezet, zodat de kinderen ook wat afkoeling konden zoeken. De meeste buren kwamen buiten om een handje uit de mouwen te steken en mee te helpen met het opzetten van de marktkraam.

Om 16.00 uur stond er voor iedereen een welkomstdrankje klaar. Ook hadden de organisatoren gezorgd voor bittergarnituur. Dit jaar hadden we veel aanmeldingen en dat drukt de kosten. Daarom was er ook een suikerspinnenautomaat.

Omdat het vorig jaar goed bevallen was, bracht ook nu iedereen een zelfgemaakt gerecht mee voor het buffet. Al gauw werd de marktkraam volgezet met al het lekkers. Er was ook een barbecue gehuurd en die werd al snel aangestoken. Het was leuk om te proeven van dat wat de buurtgenoten hadden bereid. Deze manier van samen eten werd door iedereen gewaardeerd.

Omdat er afgelopen jaar veel nieuwe straatbewoners zijn gekomen, was het een gezellig kennismaking met elkaar. Als toetje werden er ijsjes uitgedeeld.

Toen het tijd was om af te breken, werd dat gezamenlijk gedaan en met de vele hulp was alles snel weer opgeruimd.

Zo kijken we terug op een zeer geslaagde middag!

Fijn dat het buurtpanel dit soort initiatieven ondersteunt, dank namens iedereen van de Beversingel die er zondag 10 september bij was.

Image
Image
Image

Straatbbq in de Zomertaling

15.30 uur: Iedereen werd welkom geheten met koffie en iets lekkers erbij
15.45 uur: Mogelijkheid tot het verkrijgen van eeuwigheidsroem. De bewoners kregen tot 19.00 uur de tijd om uit te vogelen hoeveel stenen waren gelegd in het mandelig gebied van de Zomertaling. De winnaar kreeg een wisselbokaal met inscriptie van familienaam, huisnummer en jaartal. Een bordje in wrakhout-stijl met familienaam, huisnummer en jaartal komt te hangen in de centrale lantaarnpaal van het mandelig gebied. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijkse traditie wordt.
16.15 uur: Bromfiets-bingo met drie prijzen (3e prijs: borrelplank en stuk oude kaas en twee flessen wijn; 2e prijs: diepvrieskast (uit nalatenschap 😉); 1e prijs: Philips blender). Geen bingo met nummers maar met bromfiets-onderdelen die uit een grote flightcase werden gehaald en benoemd. Verloop was hilarisch en bewoners vonden het prachtig.
17.15 uur: Altijd prijs! Alle bewoners hadden een envelop gekregen met daarin een lot. De lotnummers correspondeerden met verschillende prijzen. Dus iedereen had prijs. De prijzen waren voor kinderen en volwassenen door elkaar en iedereen werd aangemoedigd om met elkaar een ruilhandel aan te gaan totdat iedereen een kadootje naar zijn zin had. En dat werkte volop!
Vanaf 17.30 uur tot aan 19.30 uur was het onbeperkt eten bij de snackwagen. Compliment voor de snackwagen was dat de Islamitische bewoners enthousiast waren over het halal-eten. Ook vonden ze het fijn dat ze kregen te zien dat de halal-snacks apart werden gebakken.
19.45 uur: Uitreiking van de Eeuwigheidsroem! Die werd gewonnen door de bewoners van nr. 18 (Siem van Berkel & Lucienne van Berk). Zij zaten het dichtst bij het aantal stenen in het mandelig gebied (79.737 stuks)
20.00 uur: Pub-quiz! Veertig vragen waaronder tien over de bewoners (wie was in 2020-2021 stadsdichter van Culemborg, wie is een internationaal vliegtuig-ontwerper, welk koppel is los van elkaar in twee verschillende bioscoopfilms te zien etc). De teams (vier personen) waren door ons random samengesteld en het winnende team kreeg voor ieder teamlid een waardebon voor twee bollen gratis ijs bij een ijsleverancier vlakbij de Zomertaling.
Vanaf 21.00 uur was het ‘naborrelen’. Omstreeks 00.30 uur hebben we benadrukt dat het nu toch ècht afgelopen was en zijn we gaan opruimen  😊

Image
Image
Image

Buurtbarbecue Fie Sijbrantstraat

De succesvolle buurtbarbecue van vorig jaar vroeg uiteraard om een vervolg. Dus ook dit jaar waren er weer vrijwilligers die hun schouders onder de organisatie wilden zetten om de bewoners van de 10 Architectenkavels en het Pioniersveld een onvergetelijke avond te bezorgen. De tafels en banken werden besteld en gezien de weersomstandigheden ook tenten om droog te kunnen zitten.

‘s Middags kwamen diverse buren helpen met de voorbereiding van de BBQ en de zeskamp. Rond 15.00 uur startte de zeskamp, waarbij de teams, iedereen gemixt door elkaar, fanatiek tegen elkaar streden. De enkeling die fysiek niet mee kon doen, stond de teams aan te moedigen. Dit alles onder het genot van een drankje en pepernoten.

Na de zeskamp kon de BBQ starten. Het werd een reuze gezellige avond, waarbij groot en klein het fijn had onder het genot van een hapje en drankje. De contacten werden nog verder verstevigd en de onderlinge band was duidelijk te merken. Rond middernacht maakten vele handen weer licht werk bij het opruimen en konden we terugkijken op een zeer geslaagde buurtbarbecue. We zijn dan ook blij met de financiële steun in de rug vanuit de gemeente, waardoor dit feest mogelijk was.

Image
Image
Image

Corso dag in Tiel

De spanning is al voelbaar op vrijdag voor de corso dag. Een jaar van inrichten van de nieuwe hal en het bouwen van een wagen. De hectiek valt dit jaar mee, geen tekorten die op het laatste moment ergens opgehaald moeten worden. Het is tamelijk rustig bij de schoonmakers en voorplakkers het voordeel is nu dat er niet op de wagen geklommen hoeft te worden. Al de lampionnen kunnen op aparte tafeltjes beplakt worden en als ze klaar zijn kunnen ze een voor een op de wagen getakeld worden. Ben om 24 uur naar huis gegaan in het vertrouwen dat komt wel goedde laatste gingen echter om 3.30 naar huis

Dan de volgende dag om 11.30 met z’n allen in de bus naar Tiel, de stemming is allerbest iedereen zit druk te praten in afwachting wat komen gaat. Bij het naderen van Tiel worden we al opgevangen door de verkeersbegeleiders en naar de parkeer plaats geleid. Uiteraard worden de andere wagens met veel enthousiasme bekeken. Er heerst op dat terrein altijd een aparte sfeer veel “beste stuurlui staan aan wal” om de wagen te becommentariëren.

Om twee uur wordt de trekker gestart deze dient ook voor de oliedruk om de hydraulische besturing aan te drijven voor de chauffeur voorop de wagen. Tevens worden de generator gestart voor de muziek en de verlichting De doorgang langs het publiek op de tribune is overweldigend. De hoge tribunes volgepakt met toeschouwers, de VIP tribune met hoogwaardigheden en grote sponsoren in het verleden zat daar zelfs de koninklijke familie. Op voorhand worden de burgemeesters uitgenodigd van de deelnemende plaatsen. Je zal maar eerste worden en de burgermeester is er niet om de beker in ontvangst te nemen. Het is allemaal indrukwekkend. Bij de tweede doorgang mag de nummer een stoppen. Gedurende de hele tocht wordt er veelvuldig gestopt vanwege sponsor auto’s of muziekkorpsen. Wij mochten echter doorrijden en kregen te horen dat we 9 de geworden zijn. Maar het maken geeft mogelijk wel meer plezier dan de presentatie.

‘s Avonds was er nog de corso by night. Omdat elke lampion voorzien was van een lampje scoorden we hier wel goed mee en wonnen de tweede prijs. Om 23.30 uur stapten we weer in de bus droog, warm en met een voldaan gevoel.

Dit waren zo de bespiegelingen van een wagen begeleider

Image
Image
Image

Bolderburen Werelddag 2023

30 september j.l. hebben we de 3e editie van de Bolderburen Werelddag georganiseerd. Een mooie samenwerking tussen de 4 betrokken organisaties op het Bolderburen terrein. Een gratis toegankelijk evenement waar iedereen aan kan deelnemen.

 Het weer was ons goedgezind en iedereen heeft genoten van de lekkere betaalbare hapjes uit Zuid-Afrika, de Molukken, Turkije, Haïti, Jemen, Kazachstan en Nederland. Een kookworkshop met een cooking bag verzorgd door de Wereldwinkel trok ook veel aandacht.

 Informatiestands van Amnesty International, Queeremborg, de Theaterfabriek en ElkWelzijn waren erg enthousiast over de belangstelling. Ook aan het goede doel is gedacht tijdens dit evenement. Er is een mooi bedrag opgehaald voor een nog te benoemen project (in december) voor ouderen.

 Kinderen konden hun armen versieren met Glitter tatoos, genieten van heerlijke poffertjes en heerlijk spelen in de Natuurspeeltuin, terwijl de ouders/grootouders genoten van muziek, dans en hapjes.

 Op het podium hebben Laepose (Molukse band) en Eddy Gee (country en bach to sixties en seventies) de muzikale optredens verzorgd, afgewisseld met geweldige dansvoorstellingen van Balletstudio Chantal van der Tuin.

 Het Rode Kruis was aanwezig, maar hoefden gelukkig niet in actie te komen.

 Een zeer geslaagde dag met ongeveer 50 deelnemers en vrijwilligers en ongeveer 1000 bezoekers. We kijken uit naar de editie van 2024.

 Wij willen het Buurtpanel van de gemeente Culemborg bedankten voor de financiële bijdrage.

Image
Image
Image

BBQ op de Prijsseweg

Het was een hele geslaagde buurt BBQ op de Prijsseweg! Met ongeveer 30 buren, jong en oud, hebben we genoten van lekker eten, drinken, de zon en vooral veel gezelligheid.
Image
Image

BBQ Vlinderhof

Zondag 17 september vond de jaarlijkse BBQ plaats. Het weer was gelukkig droog en een goede temperatuur om lekker buiten te zitten/staan/eten. Slagerij Burggraaf had zaterdag al de bbq's en alle toebehoren bezorgd. De bewoners en een paar ouders en begeleiders hebben smiddags alles voorbereid en gezellig gemaakt, waardoor de overige gasten zo aan konden schuiven. De sfeer was relaxed. Daphne zorgde voor de muziek en Boy bakte samen met John de heerlijkste stukjes vlees en vleesvervangers! Nog een paar mooie foto's gemaakt voor social media  en voor het buurtpanel. Het was een geslaagde BBQ!
Image
Image
Image

Vrijstad Cultuur festival

De stichting Vrijstad Festival heeft als belangrijkste doelstelling om de veelkleurigheid van de stad Culemborg te vieren door verschillende culturele groepen een podium te bieden voor muziek, dans, verhalen, kunst en poëzie. De stichting streeft ernaar om te leiden tot culturele kruisbestuiving en inspirerende ontmoetingen tussen verschillende culturele groepen te ondersteunen. We maken plek voor verbindingen met de oorsprong van stadgenoten (Molukken, Marokko, Suriname, Turken en vele anderen) en met de rijkdom aan culturele vormen in verhalen, muziek en dans en daarnaast letterlijk andere culturen te laten proeven d.m.v. eten en drinken.

In 2023 hebben we aan deze doelstelling op 2 manieren handen en voeten gegeven, enerzijds door van maart t/m mei 2023 een 3-tal verhalen avonden te organiseren in buurtcentrum Bolderburen. Tijdens deze goed bezochte avonden elke avond ongeveer 50 bezoekers hebben we veel zeer bruikbaar materiaal, contacten binnen de doelgroepen en ervaringen kunnen verzamelen om te gebruiken voor de promotie en invulling van het Vrijstad Cultuur Festival op 1 juli 2023. Deze kosten van deze avonden hebben we vanuit onze eigen middelen betaald en gezien als investering voor het neerzetten van een succesvol festival.

Het festival zelf vond dit jaar plaats op de Varkensmarkt en bestond  uit een podium voor muzikale optredens en dans, omringd door een aantal food kramen/trucks en binnen in de OKK was er plaats voor verhalen, kleine muzikale optredens, dans en een expositie.

Doordat het festival plaats vond op de dag van de nationale viering van Keti Koti was er extra aandacht voor  de Surinaamse cultuur middels een speciale expositie van Pietie Visser. Hierin maakte Pietie de bezoekers middels veel foto's, verhalen en diverse specifieke geuren en eten deelgenoot van haar recente reis door Suriname. Deze expositie was gedurende het gehele festival te bezoeken. Daarnaast was er in de OKK tuin en theehuis ruimte om de bezoekers een terugblik te geven op de verhalen avonden, middels film en video opnames en vond hier een aantal keer een Tango workshop plaats waarbij bezoekers middels dans met elkaar konden ontmoeten.

De letterlijk diverse optredens op het grote podium vonden plaats tussen 13.30 en 20 uur. Ook hier gaven een aantal artiesten acte de presence, die ook op een verhalen avond in een kleine setting hadden opgetreden. Het was een prachtige, kleurrijke en zeer gevarieerde mix van optredens en (grotendeels) lokale artiesten, met als spetterend slotstuk een optreden van een Molukse gelegenheidsband met deels Culemborgse roots.

Rondom het podium hadden we inclusief de terrassen van de  lokale horeca, een aantal kramen met eten- en drinkwaar en een heuse landelijk bekroonde Indiaase foodtruck met een eigenaresse met een Culemborgs verleden.

Ondanks het regenachtige weer hebben toch een kleine 1000 mensen ons festival bezocht en was het van begin tot einde gezellig en sfeervol. Inclusief de 3 succesvolle verhalen avonden zijn wij dan ook erg blij dat we met de organisatie van dit festival de doelstelling van onze stichting op een waardevolle manier door onze bezoekers konden laten ervaren.

Omdat onze doelstelling het hele jaar relevant is, hebben we dit jaar ook extra geïnvesteerd in een nieuwe aansprekende huisstijl, inclusief geheel vernieuwde website en social media. Zowel de 3 verhalen avonden als het festival hebben veel waardevol (vooral beeld) materiaal opgeleverd en is deze investering zeker waard geweest om de rest v/h jaar te gebruiken om onze boodschap te blijven uitdragen. Extra het vermelden waard hierbij is het contact met stadsdichter Marinda Pieron, die n.a.v. een bezoek aan een verhalenavond voor ons een speciaal gedicht heeft gemaakt en die ook samen met studio Pook een podcast hierover heeft gemaakt.

De podcast, een opname en uitzending van SRC tv, kranten artikel en in alle uitingen op onze website, social media, flyers, programma, posters en meer, hebben we daar waar mogelijk ook aandacht gegeven aan de instanties die dit alles financieel hebben mogelijk gemaakt. Gevoegd bij onze nieuwe vrolijke en opvallende huisstijl is dit zeker opgevallen bij het publiek.

Image